Jag heter Siv och bor med min man Benkt i Härslöv 7 km öster om Landskrona, de tre barnen är vuxna och utflugna och familjen har utökats med barnbarnet Ebba som älskar våra hundar.

 

Vi har alltid haft hund men inte alltid Labrador. Under 80-talet såg jag för första gången bruna labradorer och då sa jag att en sådan skall jag ha. Det kom att dröja ända till 2002 innan den önskan blev uppfylld. Vi köpte Benliz Kitchy Kassandra ”Tequila”. Eftersom hon visade sig vara lojal arbetsvillig och alltid pigg på bus blev hon snabbt familjens ögonsten.

Honeytaste Livingo "Svea"

 

Idag har vi tre labradorer. Tequila, hennes dotter Yatzy och Sweetie som kom till familjen genom min syster Britt.

 

 

De dagliga promenaderna i skogen är en lisa för själen och när tid och tillfälle ges så tränar vi viltspår och åker på utställningar. Nästa utmaning blir att träna jakt.

 

Hos oss är hundarna en del av familjen och bor inne hos oss i huset och så är det också när valparna kommer. Vi strävar efter att valparna skall vara trygga och sociala när de flyttar hem till sina familjer.

 

När ni köper valp av oss är det viktigt att ni vet att ni köper en hund som tycker om att arbeta.

Viltspår, apportering, jakt, lydnad eller som en aktiv kompis i skogen. Det är inte vad ni gör utan att ni gör något med er hund som är det viktiga.

 

Pia Razera Brulin skriver i Labradorretrieverklubbens häfte ”Tips och råd till den nyblivne labradorägaren” ”De bästa egenskaper en nybliven hundägare kan vara utrustad med är tålamod, sunt förnuft och en stor portion humor”.

 

Vi har kontinuerliga kennelträffar där vi finns till hands för er och ger er råd och tips om hunden samtidigt som ni får möjlighet att träffa tidigare valpköpare som gärna delar med sig av sina erfarenheter.